Tradițiile, valorile, credința sunt cruciale pentru un stat, a declarat Igor Dodon, astăzi, în cadrul unui briefing. Candidatul la funcția de președinte a țării susține că el pledează pentru valori și familii tradiționale și, în comparație cu oponentul său Maia Sandu, nu va admite ca în Republica Moldova să se desfășoare marșurile comunității LGBT.

”Sunt pentru Biserica Creștin-Ortodoxă, dar în calitate de președinte sunt apărător al tuturor. În calitate de creștin-ortodox merg la biserică. Sunt și alte culte în Republica Moldova, dar și alte culte, și credința ortodoxă pledează pentru valori tradiționale, pentru familii tradiționale. Eu nu particip la marșurile gay din Chișinău așa cum a participat Maia Sandu în ultimii ani. Spun foarte ferm poziția președintelui Republicii Moldova: nu voi admite așa ceva, iar alții deschis spus că vor admite în Republica Moldova aceste valori care nu ne sunt proprii”, a menționat Dodon.

În acest context, Igor Dodon i-a îndemnat pe părinți să se gândească foarte bine la ce s-ar putea introduce în programul școlar cu un președinte ca Maia Sandu.