Președintele Igor Dodon a declarat că, mai devreme sau mai târziu, Vladimir Plahotniuc va răspunde pentru fărădelegile săvârșite. Șeful statului a declarat, la postul de televiziune NTV Moldova, că la acest subiect nu trebuie să se vorbească mult, ci să se acționeze.

”Nimeni nu se va putea ascunde de justiția moldovenească. Nu te poți ascunde nicăieri, nici în SUA, nici în altă parte”, a spus Dodon.

Președintele a declarat că autoritățile moldovenești: Procuratura Generală și MAI, dețin toate informațiile despre deplasările lui Plahotniuc în România și Turcia. Potrivit șefului statului, în această perioadă, România nu a informat organele de anchetă moldovenești despre prezența acestuia pe teritoriul statului vecin.

Totodată, președintele a mai menționat că se cunoaște despre faptul că, în ultima săptămână, mai mulți deputați PD au zburat în Turcia pentru a se întâlni cu Plahotniuc. În același timp, șeful statului susține că cel care a prezentat presei informația despre aflarea lui Plahotniuc în Turcia nu a vrut decât să-și facă PR.

La începutul acestei săptămâni, politicianul Renato Usatîi a anunțat în spațiul public despre faptul că Vlad Plahotniuc a părăsit SUA, s-a aflat timp de câteva zile în România, după care s-a deplasat în Turcia.

MAI a anunțat, într-un comunicat de presă, că au fost făcute nenumărate demersuri pe filiera bilaterală către SUA, România și Turcia, pentru a verifica unele informații recepționate din diferite surse. Potrivit MAI, pentru a nu împiedica acțiunile de identificare și reținere, a fost necesar ca aceste date să nu apară în spațiul public, iar din cauza unor declarații ale politicienilor și a informațiilor apărute în mass-media, acțiunile instituțiilor de drept din țara noastră au fost periclitate, iar acest fapt complică procesul de căutare.