Președintele PSRM, Igor Dodon, a participat la lucrările conferinței științifico-practice republicane, dedicată marcării a 80 de ani de la începutul Marelui Război pentru Apărarea Patriei. Evenimentul este organizată de Uniunea Ofițerilor din Republica Moldova, Comitetul Național Coordonator “Victoria” și reprezentanța ”Rossotrudnicestvo” (Centrul rus de știință și cultură) în Republica Moldova.

În cadrul conferinței a avut loc prezentarea noii cărți “1941. Invazia. Documente și materiale dedicate celor 80 de ani de la începutul Marelui Război pentru Apărarea Patriei”, scrisă de Victor Gaiciuc și Boris Șapovalov, cunoscuți istorici din Moldova, doctori în științe.

Liderul socialiștilor, Igor Dodon, a menționat faptul că data de 22 iunie 1941 este o Zi memorabilă și tristă în istoria poporului nostru, Ziua când a început Marele Război pentru Apărarea Patriei.

“Am salutat apariția acestei lucrări științifice bazate pe fapte veridice și documente și am subliniat că noi am făcut și vom face totul ca evenimentele din acel război cumplit să nu fie date uitării”, a mai declarat Dodon.