De la începutul perioadei de criză provocată de COVID-19, Republica Moldova a primit ajutor umanitar din partea câtorva state. Este vorba despre China, Rusia, Elveția, Turcia și SUA. Anunțul a fost făcut de Igor Dodon, în cadrul emisiunii „Președintele Răspunde”.

„Noi am primit ajutor real, nu promisiuni, din partea Chinei, teste, consumabile… Federația Rusă, Elveția, Turcia, care acum deblochează un ajutor umanitar, este vorba de câteva camioane care trebuie să intre și SUA cu calculatoare pentru centrul de triere. Avem ajutor din partea României care a decis să nu blocheze exportul de medicamente, pe care noi le-am cumpărat de la ei. Avem conlucrare bună și cu Ucraina”, a spus Igor Dodon.

Președintele spune că autoritățile au fost anunțate despre un ajutor, care ar putea veni și din partea Uniunii Europene.

“Am auzit declarații că sunt gata să ne ajute cei din UE. Știu că ministrul de Externe a avut contacte cu partenerii din UE în aceste zile și sperăm că vom primi suport și din partea UE. Frumoase declarații, sume mari, sperăm că vom primi acești bani”, a mai spus Igor Dodon.