Telestar Media SRL, care deține drepturile de difuzare a canalelor de televiziune Canal 2 și Canal 3, parte a holdingului media al lui Vladimir Plahotniuc, și-a declarat deja falimentul și va intra în procedură de lichidare.
Cu toate acestea, nu are active de lichidat, scrie mold-street.com cu referire la RISE Moldova.

RISE Moldova a scris anterior că firma, deținută de Lilian Bustiuc, a declarat faliment în septembrie 2021 din cauza datoriilor de circa 35 de milioane de lei.

Totodată, conducerea Telestar Media a declarat că nu deține active care ar putea fi folosite pentru achitarea datoriilor, iar capitalul social al companiei este de doar 100.000 de lei.

Telestar Media, fondată în 2017 de jurnalistul Oleg Cristal, fost consilier al lui Vladimir Plahotniuc, a devenit un jucător important pe piața media din Moldova după ce a preluat de la General Media Group Corp. SRL, controlată de Plahotniuc, drepturile de difuzare a Canal 2 și Canal 3.

Schimbarea a fost posibilă după ce au intrat în vigoare o serie de modificări ale Codului audiovizualului, care au interzis deținerea a mai mult de două licențe de emisie de același tip (două pentru TB și două pentru Radio). Ca urmare, în mai 2017, General Media Group Corp SRL, care deținea la acel moment patru licențe de televiziune, a transferat drepturile de difuzare ale Canal 2 și Canal 3 către Telestar Media SRL. Transferul a fost decis de membrii Consiliului Coordonator al Audiovizualului.

Deși a ajuns să controleze două dintre cele mai importante televiziuni din Moldova, compania a raportat pierderi în anii 2017-2019 și 2021. Mai mult, a fost amendată de mai multe ori de Consiliul Audiovizualului pentru încălcarea Codului serviciilor media audiovizuale.

În septembrie 2019, Telestar Media a anunțat că renunță la frecvența națională pentru Canal 2. Proprietarul Oleg Cristal a atribuit decizia “presiunii tot mai mari asupra canalelor de televiziune, inclusiv a celor afiliate la General Media Group”.

Investigația RISE Moldova notează că, în pofida tuturor declarațiilor, Telestar Media deține în continuare drepturile de difuzare pentru Canal 2 și Canal 3. Iar la începutul anului 2020, locul lui Oleg Cristal la Telestar Media a fost luat de Lilian Bustiuc, care a devenit administrator și asociat unic. Bustiuc este, de asemenea, secretarul clubului de motociclete Răzeșii Moldovei, organizație implicată în numeroase evenimente de caritate.

sursa