Guvernul PAS va aloca din bugetul de stat aproape 70 de milioane de lei pentru Arena Națională. Un proiect de hotărâre în acest sens a fost pregătit de Agenția Proprietății Publice.

Documentul prevede că, Ministerul Finanțelor, la solicitarea Agenției Proprietății Publice, asociat unic al Societății cu Răspundere Limită „Arena Națională”, în baza documentelor justificative, va aloca din contul mijloacelor prevăzute în bugetului de stat pentru anul 2022, mijloacele financiare în sumă de până la 69 567 200 de lei Societății cu Răspundere Limită „Arena Națională” pentru majorarea capitalului social.

”Suma respectivă este alocată în vederea executării Contractului de Parteneriat Public-Privat pentru proiectarea și construcția arenei polivalente de interes național încheiat la data de 24 august 2018 cu Summa Turizm Yatirimciligi Anonim Sirketi (Partener Privat), S.R.L. ”Sam Investment Company” (Compania Privată de Implementare), și Ministerul Educației, Culturii și Cercetării (Partener Public), S.R.L. „Arena Națională” (Compania Publică de Implementare)”, se menționează în document.

În decembrie 2021, Guvernul Gavrilița a mai alocat aproape 68 de milioane de lei pentru Arena Națională.
Amintim, în vara anului 2019, pe când deținea funcția de premier, Maia Sandu spunea că Arena Chișinău este un proiect cu probleme serioase și că la mijloc ar fi vorba de o escrocherie.

”Din analize se pare că avem acolo probleme serioase. E vorba de o escrocherie. Suma de 43 de milioane de euro, evaluată pentru acest proiect, se pare că s-a luat din pod. Nu este clar cum s-a făcut estimarea costului, nu s-a găsit niciun document justificativ pentru acest preț. Iar acum costul este de 44,5 milioane de euro. Există riscuri ca, de fapt, costul real să fie mai mic”, a declarat Sandu.