Guvernul Republicii Moldova a organizat aducerea în țară a 80 de actori de la Teatrul Național de Operă și Balet ”Maria Bieșu”, care se aflau într-un turneu în Spania. Anunțul a fost făcut de premierul Ion Chicu după ședința Comisiei Naționale de Sănătate Publică.

Artiștii moldoveni au rămas blocați în Spania din cauza închiderii mai multor frontiere în UE provocată de epidemia COVID-19. Premierul a declarat că cele 80 de persoane au ajuns, noaptea trecută, la Chișinău cu o cursă charter. Potrivit șefului Guvernului, nimeni din cei 80 de cetățeni nu manifestă simptome de COVID-19.

Ion Chicu a mai anunțat că Guvernul va organiza aducerea în țară a moldovenilor blocați în două autocare la hotarul dintre Austria și Ungaria. Potrivit premierului, moldovenii care se întorceau din Italia au rămas blocați din cauza iresponsabilității companiei de transport. Firma a decis să organizeze cele două curse în data de 13 martie, când deja Ungaria a anunțat despre închiderea hotarelor pentru persoanele care vin din Italia.

”Vom organiza o cursă charter și pentru ei de la Viena. Costurile sunt mari, dar ele vor fi achitate de compania de transport”, a declarat premierul.

Șeful Guvernul a mai anunțat despre impunerea unor sancțiuni drastice pentru companiile de transport de pasageri care nu respectă regulile impuse atât la nivel local, cât și internațional.