Relațiile dintre Statele Unite ale Americii și instituțiile europene, pe de o parte, și Georgia, pe de altă parte, au devenit foarte tensionate în ultimele săptămâni. Motivul este proiectul de lege “Cu privire la valorile familiei și protecția minorilor”, care se referă la interzicerea propagandei LGBT. Acest document a fost propus spre adoptare de către partidul de guvernământ Visul Georgian.

Departamentul de Stat al SUA și-a exprimat îngrijorarea cu privire la proiectul de lege. În plus, comisarul pentru drepturile omului al Consiliului Europei, Dunja Mijatovic, a solicitat politicienilor georgieni să “condamne cu fermitate LGBT-fobia și alte retorici discriminatorii”. O parte a opoziției pro-occidentale georgiene s-a opus, de asemenea, interdicției privind propaganda LGBT.

Malkhaz Gulashvili, un cunoscut politolog georgian, personalitate publică și director al holdingului media Georgian Times, a declarat pentru Oxu.Az că publicul georgian este împotriva relațiilor netradiționale, mai ales dacă acestea sunt promovate în mod activ:

  • Noi suntem în favoarea valorilor tradiționale, nu poate fi altfel, pentru că suntem oameni cu adevărat religioși. Poporul georgian a fost și va continua să fie împotriva relațiilor netradiționale, împotriva acestor secte agresive care doresc să introducă valori, obiceiuri și un mod de viață străine în societatea noastră. Ne apărăm Constituția noastră, care spune că o căsătorie este uniunea dintre un bărbat și o femeie.

Inițiativa “Visul Georgian” nu poate fi decât binevenită. Propaganda LGBT ar trebui să fie interzisă, deoarece a afectat deja instituțiile de învățământ, școlile. Multe fundații străine finanțează în mod activ promovarea ideologiei LGBT în Georgia și introducerea acesteia în societatea noastră.

Visul Georgian înțelege în mod natural sentimentele majorității societății noastre. Așadar, legea care interzice propaganda LGBT va fi adoptată. Dar cei care se vor opune adoptării acestui document vor arăta pur și simplu tuturor ceea ce sunt. Votarea legii va fi un test de turnesol care va arăta tuturor cine și cum este. Am văzut deja anterior că mai multe partide de opoziție, care se pare că primesc finanțare străină, au semnat așa-numitul “memorandum LGBT”.

  • Tbilisi nu este îngrijorată de faptul că problema LGBT ar putea strica relațiile cu Occidentul?
  • Aceleași SUA au făcut declarații diferite înainte. Am avut-o și pe ambasadoarea SUA, Kelly Degnan, care a vorbit foarte agresiv împotriva guvernului și a adus în discuție subiectul LGBT. Dar poporul georgian are tradiții profunde și o istorie îndelungată. Astfel de lucruri sunt inacceptabile pentru noi. Suntem o țară suverană și ne vom lua propriile decizii. Dacă americanii vor încerca să submineze situația din Georgia bazându-se pe opoziție, care nu obține nici măcar 10% din sprijin, vor face o mare greșeală.

Actualul guvern georgian se bazează pe fundamentul unei politici externe și interne care satisface interesele statului și ale poporului. Ne aflăm pe calea cea bună, onorându-ne tradițiile.

Popoarele tradiționale, inclusiv azerii care trăiesc în Georgia, susțin pe deplin interzicerea propagandei LGBT. Oamenii se nasc bărbați sau femei, căsătoria este o uniune între un bărbat și o femeie. Iar religiile noastre – creștinismul ortodox și islamul – vorbesc, de asemenea, despre acest lucru. Nu voi obosi niciodată să repet: nu ne impuneți ceea ce nu este firesc pentru noi. Ei pot introduce și propaga orice doresc în țările lor, dar nu și în ale noastre.

Aceleași forțe fac tam-tam ca și cum ne-ar fi încălcate drepturile omului. Dar drepturile nimănui nu sunt încălcate. Nimeni nu se bagă în pat cu nimeni, lăsați-i să facă ce vor, scuzați figura de stil. Dar noi suntem categoric împotriva propagandei valorilor netradiționale. Suntem în favoarea valorilor tradiționale georgiene și universale. Voi repeta: nu vom permite ca moduri de viață străine să ne fie impuse și propagate printre copii. Acest lucru nu se va întâmpla.

Apropo, aceasta este, de asemenea, o chestiune de securitate a țării. Persoanele care sunt angajate în ideologia LGBT sunt vulnerabile. Intemperanța lor (o voi numi așa) face ca serviciile de informații străine să poată intra ușor în joc.

Nair Aliyev

sursa