PAS vrea să readucă la guvernare fosta echipă PLDM a lui Vladimir Filat, care a făcut pușcărie pentru acte de corupție. Despre aceasta a vorbit candidatul la funcția de deputat din partea Blocului Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor, Corneliu Furculiță, în cadrul unei emisiuni televizate.  

”Sunt toate premisele să credem că acum se încearcă revenirea la guvernare a fostei echipe PLDM, a acelor persoane care și-au pierdut posturile în urma scandalului în care a fost implicat Filat. Vedem cum treptat persoanele care au deținut funcții în PLDM  vor să revină cu ajutorul PAS în funcții de conducere. Toți membrii din administrația PAS sunt foști PLDM-iști. PAS este același PLDM doar că și-a schimbat culoarea din verde în galben”, a declarat deputatul.

Presa de la Chișinău a publicat, marți, o investigație în care a arătat cum   Maia Sandu l-a ajutat pe Filat să-și recapete 266 ha de terenuri agricole din proprietatea Caravita & Co, companie care a figurat în dosarul de spălare de bani care a cauzat prejudicii în proporții deosebit de mari Băncii de Economii.