Incendiile de vegetație generalizate din provincia canadiană Nova Scotia din Atlantic au distrus case particulare și au forțat mii de oameni să fie evacuați. Acest lucru a fost raportat de BBC.


Șase incendii de vegetație au izbucnit în Nova Scotia, dintre care unul, potrivit estimărilor preliminare ale departamentului provincial de resurse naturale, a acoperit 788 de hectare de teritoriu, relatează rbc.ua

Adjunctul șefului pompierilor, Dave Meldrum, a declarat că incendiul se dezvoltă rapid și nu este încă sub control. În capitala provinciei, Halifax, a fost declarată stare de urgență.

Deocamdată nu există informații privind victimele, dar se știe că incendiul a distrus cel puțin 10 clădiri. La 29 mai, aproximativ 16.400 de persoane au fost nevoite să își părăsească locuințele pentru a scăpa de incendiu.

Premierul canadian Justin Trudeau a descris incendiile masive din Noua Scoție ca fiind incredibil de grave și a declarat că guvernul său este pregătit să acorde asistență în caz de nevoie.

Incendiile de pădure din Canada Din cauza vremii calde și uscate din vestul Canadei, oamenii au fost îndemnați să fie vigilenți, deoarece se preconizează că temperaturile vor ajunge la +30 grade Celsius în unele zone, ceea ce reprezintă 10-15 grade peste normal.

Tot din motive de siguranță, producția de petrol din Canada a fost redusă semnificativ pe fondul unor incendii majore. Provincia Alberta a evacuat peste 24.000 de persoane din cauza unor incendii forestiere de proporții. Până la începutul lunii mai, focul a ars aproximativ 121,9 mii de hectare de teren.

sursa