Acțiunile Ministerului Justiției în promovarea reformei sistemului de drept în anul 2020 sunt recunoscute de instituțiile internaționale. Despre aceasta a scris pe pagina sa de socializare ministrul în exercițiu al Justiției, Fadei Nagacevschi.

Potrivit ministrului, anul trecut, instituția pe care o conduce a promovat proiectul de modificare a Constituției ce vizează reformarea CSM și a instanțelor judecătorești, în procedură acum în Parlament deja, Strategia și Planul de acțiuni pe justiție, adoptate de Parlament. 

În elaborarea acestor documente, Ministerul Justiției a colaborat cu experții Consiliului Europei, Comisiei de la Veneția și Grupul ad-hoc.

”Astăzi, APCE a recomandat țării noastre să adoptăm proiectul de modificare a Constituției promovat de MJ; să implementăm Strategia și Planul de acțiuni promovat de MJ, cu evaluarea la final a judecătorilor și procurorilor și să colaborăm în continuare cu Comisia de la Veneția și organele CoE. Este o recunoaștere internațională a activității MJ în 2020? Cu certitudine!”, scrie Nagacevschi.

Ministrul i-a urat celui care-l va succeda în funcție să lupte în continuare pentru reformarea sistemului de drept și să promoveze valorile statului de drept.

”Cine n-ar ocupa funcția de MJ în continuare, îi urez mult succes și să nu renunțe în a  lupta. Vor fi mulți sfetnici care să învețe MJ cum să acționeze mai bine, responsabilitatea politică însă va fi doar a lui. Doar intima-i convingere, buna-credință și valorile statului de drept îi vor fi cel mai bun călăuzitor. Și sper să țină cont că în experții CoE, următorul MJ chiar poate avea încredere. Eu m-am convins de asta”, a scris Nagacevschi.