Intenţia premierului Maia Sandu de a înainta candidaţi pentru funcţia de procuror general reprezintă o ingerință în justiţie şi un abuz din partea politicului. Este opinia expertului Roman Mihăeș, care vorbește despre criza politică în cadrul coaliției de guvernare, transmite subiectulzilei.md.

„Cei din Blocul Acum au reușit profanarea reformei justiției.

Ne amintim despre concursul eșuat pentru Curtea Constituțională, despre legile justiției care au fost criticate dur de Comisia de la Veneția și experți, dar și despre încercarea de a subordona politic Procuratura.

Acumiștii au insistat și a fost organizat un concurs la MJ de alegere a Procurorului General.

Dar celor din Blocul Acum nu le-au plăcut rezultatele și acest concurs a fost dat peste cap de Guvernul Sandu, care intervine cu asumarea răspunderii Guvernului.

Contrar Constituției, Maia Sandu dorește, fără concurs, personal, după criterii politice, să-și propună propriul Procuror General, subordonat politic.

Nici Plahotniuc , Filat și Voronin nu au încercat așa ceva să facă.

La modul direct, Maia Sandu a anulat concursul și vrea să pună un Procuror General de buzunar, care să intimideze și să aresteze adversarii săi politici.

Maia Sandu a încălcat acordul politic cu socialiștii, le-a arătat partenerilor de coaliție că toate înțelegerile politice nu valorează nimic și pot fi oricând încălcate.

De fapt e o declarație de război din partea Guvernului Sandu.

În acest context, se impune demiterea Guvernului.

Apoi dacă nu se va reuși instalarea unui alt guvern, să se meargă la alegeri parlamentare anticipate”, a menționat expertul Roman Mihăeș.

Autor: Roman Mihăeș