Ex-deputatul Anatolie Dimitriu, fost președinte al raionului Ialoveni, revine în politica mare după câțiva ani de pauză, informează TRIBUNA.

Ieri, la Ialoveni, a fost constituită Organizația Teritorială a Ligii Orașelor și Comunelor – partid în proces de constituire, iar Anatolie Dimitriu cu votul majorității absolute și o singură abținere, a fost ales în calitate de Președinte al Organizației Teritoriale. Alexandru Tonu a fost ales în calitate de Secretar al Organizației.

De asemenea, a fost aleasă componența Consiliului Teritorial al organizației și a fost aprobată lista delegaților la Congresul de constituire a Ligii Orașelor și Comunelor, care va avea loc la data de 26 martie, în municipiul Edineț.

Amintim că, Anatolie Dimitriu a fost deputat, în primul mandat, în perioada 2010-2014. La alegerile parlamentare din noiembrie 2014 a candidat de pe poziția a 21-a în lista PLDM și a reușit să acceadă în Parlament. În iulie 2015, după ce a fost ales în funcția de președinte al raionului Ialoveni, a renunțat la funcția de deputat. A fost unul dintre membrii fondatori ai Partidului Liberal Democrat din Moldova. 

sursa