Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, își pregătește o nouă generație de specialiști în aparate de zbor fără pilot chiar de pe băncile școlii. Președintele rus susține că în școli este necesară introducerea unor ore speciale pentru instruirea elevilor în pilotarea și proiectarea dronelor.

Anunțul a fost făcut de Putin în cadrul unei conferințe privind dezvoltarea sistemelor de aeronave și aparate fără pilot la bord. Liderul de la Kremlin a precizat că prin noul program va ”fi adusă o contribuție importantă țării”, iar elevii nu vor mai pierde timp cu alte ”lucruri inutile”.

”Susțin în totalitate propunerile făcute de companiile noastre pentru ca elevii să învețe să piloteze, să monteze și să proiecteze drone încă din școală. Sunt sigur că, în primul rând, acest lucru îi va angaja pe băieți în muncă utilă și interesantă, le va distrage atenția de la lucruri inutile”, a declarat Vladimir Putin.

Vladimir Putin a precizat că sistemul de aeronave fără pilot reprezintă una dintre prioritățile de dezvoltare a Rusiei, industrie al cărei volum de producere va ajunge în viitor la un trilion de ruble.

sursa