Cea de-a treia ediție a evenimentului “Zilele Chișinăului la Buzău”, în parteneriat cu Consiliul Județean Buzău va fi organizată. Proiectul se va desfășura în perioada 1-4 iunie 2023, în cadrul festivalului “Buzău Fest”, având ca scop promovarea valorilor culturale și a patrimoniului Republicii Moldova.

În cadrul acestui eveniment, pe data de 2 iunie, la stațiunea Sărata-Monteoru, va avea loc un concert extraordinar ce va aduna artiști de renume din țara noastră. Ion Ceban a declarat: “Suntem încântați să aducem artiști talentați la Buzău și să oferim publicului român ocazia de a se bucura de muzica și tradițiile Republicii Moldova. Aceasta este o oportunitate unică de a promova cultura noastră și de a întări legăturile dintre cele două comunități.”

De asemenea, în zilele de 2 și 3 iunie, va fi organizat un târg în cadrul căruia vor fi expuse lucrările meșterilor populari din Chișinău. Printre aceștia se numără Nely Ceban, cunoscută pentru confecționarea păpușilor tradiționale, Maxim Alexeev, care se specializează în prelucrarea articolelor din lemn, și Valentina Vasilachi, recunoscută pentru prelucrarea artistică a lemnului. Ion Ceban a subliniat importanța acestui târg, afirmând: “Este o ocazie minunată pentru vizitatori de a descoperi meșteșugurile tradiționale ale Chișinăului și de a achiziționa produse autentice, realizate cu măiestrie de către artizanii noștri talentați.”

Primarul Chișinăului a mai adăugat că astfel de evenimente culturale și expoziții vor continua în alte județe din România, având scopul de a promova cultura și tradițiile Republicii Moldova peste hotare. “Suntem mândri de bogăția noastră culturală și dorim să o împărtășim cu întreaga lume. Prin participarea la evenimente internaționale, ne dorim să promovăm frumusețea țării noastre și să întărim legăturile dintre comunitățile noastre”, a concluzionat Ion Ceban.

Astfel, “Zilele Chișinăului la Buzău” se anunță a fi un eveniment deosebit, ce va aduce în prim-plan tradițiile și meșteșugurile Republicii Moldova, subliniind importanța dialogului cultural și a colaborării transfrontaliere.