În cadrul unei ședințe desfășurate astăzi la Primăria Chișinău, primarul Ion Ceban a transmis un mesaj special elevilor, absolvenților și cadrelor didactice, exprimându-și recunoștința și susținerea față de comunitatea educațională. Cu acest prilej, edilul a anunțat și deschiderea taberelor de odihnă, puse la dispoziție de Primăria Chișinău, pentru a oferi elevilor o vacanță plină de descoperiri.

Într-un gest de apreciere și încurajare, primarul Ceban a transmis urări de succes absolvenților la examene și bacalaureat, îndemnându-i să-și aleagă cu încredere drumul în activitatea lor viitoare și să urmărească realizări remarcabile. El a subliniat importanța elevilor, considerându-i mândria părinților, profesorilor și a întregii țări.

De asemenea, primarul a adresat un cuvânt de mulțumire profesorilor și angajaților din domeniul educațional, recunoscându-le munca și devotamentul. El a evidențiat rolul crucial al acestora în creșterea generațiilor viitoare și le-a exprimat respectul și admirația pentru tot ceea ce fac.

Primarul Ion Ceban a subliniat necesitatea majorării salariilor cadrelor didactice, dorind ca conducerea de vârf să înțeleagă importanța acestei măsuri. El a evidențiat faptul că salariile actuale sunt mult prea mici în comparație cu munca valoroasă depusă de profesori. De asemenea, primarul a îndemnat la o distribuire mai echitabilă a resurselor financiare, în favoarea tuturor angajaților din sistemul educațional, deoarece aceștia sunt cei care contribuie la formarea viitorilor miniștri și deputați.

Pe lângă aceste mesaje, primarul a lansat și un apel către părinți, rugându-i să fie mai atenți și să supravegheze copiii în această perioadă de vacanță. El a menționat că în Chișinău există numeroase activități în care cei mici pot fi implicați, oferindu-le astfel o varietate de opțiuni de petrecere a timpului liber.

Prin acest discurs, primarul Ion Ceban a reafirmat angajamentul său față de comunitatea educațională și a subliniat importanța oferirii unui mediu propice pentru dezvoltarea și odihna tinerilor, precum și a recunoașterii și recompensării adecvate a eforturilor depuse de profesori și angajații din domeniul educației.