Fermierii așteaptă o întrevedere cu premierul Republicii Moldova, Dorin Recean. În caz contrar, ar putea recurge din nou la proteste. Ieri, 17 august, agricultorii au avut o nouă ședință cu Vladimir Bolea, ministrul Agriculturii.

În cadrul ședinței, fermierii au cerut instituirea unui moratoriu pe cel puțin trei luni la plata datoriilor și penalităților față de bănci, transmite tv8.md. 

Ministrul Agriculturii susține că acest lucru nu este posibil din punct de vedere juridic, însă va avea o discuție cu responsabili de la Banca Națională a Moldovei și reprezentanții băncilor comerciale, pentru ca fermierii să nu fie presați să dea datoriile.

Luni, Guvernul a aprobat Regulamentul privind repartizarea celor 200 de milioane de lei sub formă de compensații la culturile de prima grupă pentru fermierii mici, care dețin până la 1.500 de hectare. Totodată, a fost aprobat și Regulamentul de repartizare a celor 4.000 de tone de motorină donate de România. Dosarele ar putea fi depuse de fermieri începând din 28 august.