În Rusia, continuă ancheta în dosarul Laundromat. Ministerul de Interne de la Moscova anunță că în acest dosar, în continuare, sunt cercetați Vlad Plahotniuc, Veaceslav Platon și Renato Usatîi. Cei trei sunt acuzați de spălare de bani și tranzitul lor spre Europa, prin canalul asigurat în Republica Moldova.

Potrivit investigațiilor, schema de spălare a banilor a fost pusă în aplicare în perioada anilor iunie 2013 – sfârșitul lui 2014. Veaceslav Platon în complicitate cu Vlad Plahotniuc și un influent cetățean rus Alexandr Korkin au scos în mod fraudulos, din Federația Rusă, peste 500 de miliarde de ruble.

Un loc aparte în schema retragerii banilor din Rusia îl are Renato Usatîi, care, reprezentând interesele oamenilor de afaceri ruși, în complicitate cu Plahotniuc și Platon, organiza retragerea banilor din Rusia prin coridorul moldovenesc.

Anchetatorii de la Moscova anunță că lui Plahotniuc, Platon și Usatîi le-au fost înaintate învinuirile, totodată, instanța a decis ca aceștia să fie plasați în arest preventiv. În cazul în care cei trei vor fi extrădați în Federația Rusă și condamnați, ei riscă până la 20 de ani de închisoare.