Candidatul independent la funcția de președinte al țării, Igor Dodon, susține că șansele sale de a implementa programul său electoral sunt mult mai mari, în comparație cu cele ale oponentului său Maia Sandu. Dodon a declarat, în cadrul dezbaterilor electorale de la postul public de televiziune, că el are o susținere mult mai largă în Parlament față de Sandu, situație care-i permite să-și realizeze promisiunile date cetățenilor.

”Care sunt șansele mele pentru a-mi îndeplini promisiunile electorale comparativ cu oponentul meu care astăzi nu participă? Eu în spatele meu am 37 de deputați ai fracțiunii PSRM. Oponentul meu are doar 14 deputați. Evident, șansele de a-mi implementa programul electoral sunt mult mai mari”, a spus Dodon.

Igor Dodon susține că această practică a dat rezultate pe parcursul anului trecut și în 2020, când Guvernul și Legislativul au votat inițiativele sale sociale și economice.

”Sunt ferm convins că voi găsi modalitatea de a convinge deputații, fără a forma o majoritate parlamentară, deputații independenți, pentru a susține inițiativele Guvernului și a președintelui Republicii Moldova. Am reușit acest lucru pe parcursul anului trecut și în acest an, și sigur voi reuși și după data de 15 noiembrie”, a conchis Igor Dodon.