Igor Dodon, soției acestuia, Galina Dodon și medicul suspect că a confecționat un document medical fals vor ajunge pe banca acuzațiilor. Conform Judecătoriei Chișinău sediul Buiucani, ședința va avea loc pe 12 aprilie, transmite Radio Chișinău.

Ex-președintele Repubicii Moldova, Igor Dodon, soția acestuia și medicului care a confecționat documentul medical fals, urmează să se prezinte în judecată.

În baza unui document medical fals, inculpatul Dodon Igor a solicitat în luna ianuarie Judecătorilor Curții Supreme de Justiție să-i încuviințeze să părăsească țara, pentru a merge în România la tratament cu fiul mai mic.

Procurorul de caz a solicitat să fie verificate atât circumstanțele indicate în acele documente medicale, cu audierea medicilor care au eliberat aceste prescripții, cât și respingerea cererii depuse de către apărători.

Precizăm că, Procuratura Anticorupție la 26 Ianuarie 2023, a pornit urmărirea penală pe faptul săvârșirii infracțiunii prevăzute la art.361 alin.(2) lit.b) din Codul penal.

sursa