Maia Sandu a beneficiat de pază de stat din 14 noiembrie 2019, în calitate de ex-premier. Lidera PAS a atacat în judecată însă, SPPS, cerând să-i fie anulat acest beneficiu. Despre aceasta Igor Dodon a povestit în cadrul emisiunii live.

“Maia Sandu a avut dreptul la paza de stat până pe 14 noiembrie 2020, în calitate de ex prim-ministru. La 28 martie 2020, doamna Maia Sandu s-a refuzat de pază. SPPS nu a acceptat acest refuz, pentru că este legea care spune că în condiții de stare de urgență, martie era stare de urgență din cauza COVID, SPPS nu poate refuza paza. Doamna Sandu a dat în judecată SPPS și după 23 aprilie SPPS  nu mai acorda pază. După alegerile prezidențiale, președintele are dreptul la pază după ce intră în funcție. Dar ținând cont de situația din țară, eu am cerut ca SPPS să-i acorde pază Maiei Sandu”, a explicat Igor Dodon.

Amintim că imediată după alegeri, deputații PAS s-au arătat indignați de faptul că Maia Sandu nu beneficiază de pază de stat, asta chiar dacă aceasta nu a fost investită în funcție, iar alegerile nu au fost validate. Din data de 19 noiembrie, Maia Sandu beneficiază de aceste servicii.