Premierul desemnat Dorin Recean și-a anunțat echipa de miniștri cu care va merge joi, 16 februarie în Legislativ pentru a cere votul de încredere.

Într-o postare pe pagina sa, premierul desemnat a menționat că „împreună cu această echipă va merge în Parlament să prezinte programul de guvernare și să ceară votul de sprijin”.

În noua garnitura guvernamentală apar patru nume noi: Veronica Sirețeanu care va conduce Ministerul Finanțelor, Veronica Mihailov-Moraru care va deveni șef la Justiție, Lilia Dabija care va conduce Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Victor Parlicov va conduce noul Minister al Energiei.

Celelalte ministere vor fi conduse în continuare de miniștrii din cabinetul Gavrilița.

Premierul desemnat, Dorin Recean, va prezenta programul de activitate și componența viitorului cabinet de miniștri în plenul Parlamentului, la ședința plenară din 16 februarie.

Pe site-ul Legislativului a fost deja publicat programul de guvernare propus de către viitorul prim-ministru.

Programul de activitate a Guvernului Recean se numește „Moldova prosperă, sigură, europeană” și este împărțit în șase capitole: Viziune, Obiective, Repere privind integrarea europeană, Priorități, Politici sectoriale prioritare și Structura guvernului.

Programul de Activitate Al GRM by Dorina Blândescu

sursa