Deputații PAS nu au susținut propunerea fracțiunii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor de a include, miercuri, pe ordinea de zi a comisiei economie, buget și finanțe proiectul opoziției prin care se propun măsuri de diminuare a prețului la produsele petroliere și gaz.

Vicepreședintele comisiei, deputatul PSRM Petru Burduja, a declarat că fracțiunea sa a depus în ajun un demers la comisie pentru a include astăzi pe ordinea de zi mai multe proiecte ale opoziției. Cu toate acestea, deputații din majoritatea parlamentară s-au abținut de la vot.

Proiectul de lege respins pentru a fi discutat de PAS prevede reducerea prețului la accize, instituirea scutirii de TVA și reducerea cotei TVA aplicate la gazele naturale de la 8% la 4%. Autorii menționează că impactul prognozat pentru implementarea proiectului va contribui atât la susținerea directă a populației prin diminuarea cheltuielilor, cât și va stimula în mod pozitiv economia.

Tot în cadrul ședinței din 23 martie, deputații PAS nu au susținut propunerea fracțiunii BCS de a discuta inițiativele cu privire la plafonarea salariilor demnitarilor publici; aplicarea moratoriului la controalele de stat; amânarea plăților pentru creditele luate de cetățeni și agenții economici; suspendarea achizițiilor publice care nu sunt stringent necesare; optimizarea poverii fiscale la impozitul pe venit pentru anul 2021 pentru persoanele juridice și fizice; anularea penalităților și amenzilor la toate tipurile de impozite și taxe, a primelor de asigurare obligatorie de asistență medicală și a contribuțiilor de asigurări sociale de stat obligatorii, dar și proiectul care facilitează producătorii locali din domeniul agroalimentar.