Deputații au ținut un moment de reculegere în memoria victimelor cutremurelor devastatoare din Turcia și Siria. Atât parlamentarii de la guvernare cât și cei din opoziție au anunțat că vor dona salariul de o zi pentru ajutorarea sinistraților.

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a transmis condoleanțe oamenilor care au avut de suferit în urma cutremurelor și a exprimat recunoștință salvatorilor moldoveni, detașați în misiune în Turcia pentru a ajuta la lichidarea consecințelor cutremurelor.

„Au trecut mai mult de zece zile și salvatorii continuă să intervină la lichidarea consecințelor. 55 de salvatori moldoveni de la IGSU al MAI au plecat imediat în misiune în Turcia pentru a pune umărul alături de salvatorii din alte țări la descarcerare ași salvarea vieților oamenilor din localitățile afectate. Este un moment de mândrie pentru țara noastră care din nou a demonstrat că are o inimă mare. În numele Parlamentului le mulțumim pentru atitudinea lor și implicare, exprimăm recunoștința pentru că sunt bravi moldoveni alături de Turcia și poporul turc în aceste momente cumplite. Vă mulțumim pentru dăruirea voastră și vă așteptăm sănătoși acasă!”, a declarat Igor Grosu.

Vicepreședintele Parlamentului Mihai Popșoi a anunțat că Fracțiunea PAS a decis să doneze salariul de o zi pentru ajutorarea sinistraților.

Blocul Comuniștilor și Socialiștilor a declarat că se aliniază acțiunii de binefacere prin donarea salariului de o zi pe contul deschis de Ministerul Finanțelor.

Potrivit ultimelor informații, în urma cutremurelor devastatoare din Turcia și Siria au murit peste 41 de mii de oameni, milioane de persoane au nevoie de ajutor umanitar, mulți supraviețuitori au rămas fără adăpost la temperaturi de iarnă.

sursa