Deputatul PSRM Grigore Novac a deconspirat legăturile dintre primarul de Bălți, Renato Usatîi, fostul lider PDM, Vlad Plahotniuc și procurorul Viorel Morari.

“Renato Usatîi a recunoscut că discută și se întâlnește cu Dorin Damir, unul din finii lui Vlad Plahotniuc, pe care anterior îl acuza că ar controla PCCCOCS, Procuratura Anticorupție și judecătorii.

Alt personaj, Viorel Morari, procuror-șef suspendat la Anticorupție, figurant al mai multor dosare penale, a recunoscut că este cumătru cu Dorin Damir. Deci, Renato Usatîi, Dorin Damir și cumătrul lui, Viorel Morari.

Devine clar un canal de scurgere de informații din dosarele de la Anticorupție și CNA. Să vedem ce vor face în continuare procurorii și ofițerii SIS, dar și de la protecția internă a CNA. PS De fapt, toate aceste nume ajung la unul singur – Vlad Plahotniuc, pe care acum Renato Usatîi îl menajează foarte atent”, a scris Novac pe Facebook.

Precizăm că luni, 4 mai, în cadrul unei emisiuni la TV8, Renato Usatîi a declarat că se întâlnește și discută des cu Dorin Damir și că cei doi, împreună, pun la cale niște acțiuni, care nu îi vor fi pe plac președintelui țării, Igor Dodon.