Ruslan Codreanu, președinte al Partidului Puterea Oamenilor, afirmă că „toți trebuie să primească salarii mai mari. Și asta trebuie să fie prioritate pentru Guvern. Toți trebuie să aibă venituri pentru a își permite o viață decentă”, informează TRIBUNA. 

„Doar că diferența cum văd eu și cum vede Guvernul este enormă. Și anume: Guvernul zice că nu poate un ministru lucra cu 26 de mii de lei și majorează la 50 de mii.

Iar eu zic că nu pot agenții economici, 1) care au trecut prin pandemie cu activitate oprită, pe care tot Guvernul venea și îi amenda, 2) agenți economici trecuți prin criza energetică, costurile de producție ale cărora au crescut de 3 ori și mulți care au rezistat în pandemie, și-au oprit activitatea și 3) agenții economici care riscă, iau credite, pun în gaj tot ce au la bănci pentru dobanzi enorme pe care tot Guvernul nu le controlează și 4) agenți economici care caută cu lumânarea forță de muncă calificată, pe care tot Guvernul nu o pregătește….SĂ ACHITE PE SPATELE LOR salarii duble la miniștri”, a declarat politicianul.

În context, Ruslan Codreanu a întrebat: „Spuneți-mi care este responsabilitatea unui ministru? Voi ați auzit vreodată măcar unul să iasă și să zică că ceea ce și-a propus să facă a eșuat? A dat greș? Să își ceară scuze de la oameni? Câți înalți demnitari am văzut noi care au eșuat lamentabil și au plecat din funcții. Și pentru ce să le dăm salariul dublu?”.

„Au zis că luptă cu corupția și trebuie de majorat salariul la judecători? Și? Apoi tot ei iese și zic că e dezastru ce corupție este în sistemul judecătoresc. Păi de ce nu zic că au greșit?”, a mai spus el.

Totodată, președintele de partid a venit cu unele cifre îngrijorătoare:

„Fiți atenți aici:

1) 2 300 de cadre didactice lipsă în sistemul educației. Nu sunt profesori!!! Rata de îmbătrânire a cadrelor didactice este enormă. Specialiștii tineri nu intră în sistem!

2) Au ținut 2 ani copiii în pandemie pe online și când mii de cadre didactice și copiii nu avut acces la educație pentru că nu aveau tablete și laptopuri. Și după ce au stat cu mâna întinsă la toți ca să primească tehnică și acum sunt LIPSĂ 18 mii de unități!

3) Mai sunt zeci de instituții cu WC-uri afară la creșe, grădinițe și școli!

4) Cad tavane la instituțiile de învățământ și cedăm clădiri bisericilor pentru că nu avem bani să le întreținem

5) Pentru cei mai buni studenți, bursa de gradul I s-a majorat cu 15 %, de la 1000 lei la 1150, IAR CĂMINUL s-a majorat cu 20%”.

„NOI MAJORĂM salariile miniștrilor!!!

Un ministru loial partidului este mult mai important pentru Guvern decât un student care învață pe brânci, decât un cadru didactic care și-a dedicat întreaga viață educației, decât un tânăr specialist care încă speră că în Moldova poți dezvolta ceva.

Guvernul plătește pentru loialitate, nu pentru competență!”, a conchis el.

SURSA