Cu prilejul marcării a 29 de ani de la proclamarea independenței Republicii Moldova, președintele țării, Igor Dodon, a depus flori la Monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt și la Monumentul „Maica Îndurerată”. Șeful statului a fost însoțit de președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, premierul Ion Chicu, deputați. La ceremonie au participat și reprezentanții corpului diplomatic acreditat în Republica Moldova.

Șeful statului a declarat că, în toți acești ani, Moldova a avut de parcurs mai multe încercări și provocări, dar cu credință în bunul Dumnezeu, dragoste față de Patrie și prin muncă asiduă, a reușit să le depășească pe toate.

Potrivit președintelui, statul nostru și-a demonstrat statornicia, iar oamenii noștri au manifestat remarcabile fapte de umanitate, înțelegere și profesionalism.

”Împreună, vom depăși neapărat vremurile grele și vom continua să dezvoltăm țara noastră, așa cum ne dorim și așa cum merită”, a declarat Dodon.

În calitate de Președinte al țării, Igor Dodon a declarat că va continua să depună toate eforturile pentru a consolida independența statului nostru.

”Doar împreună vom construi o Moldovă integră, pașnică și prosperă. La Mulți Ani, Republica Moldova!”, a spus președintele.