Președinția Republicii Moldova astăzi este condusă de oamenii cheie din echipa fostului premier Vlad Filat, condamnat în dosar de corupție și acuzat de implicare în furtul miliardului. Să le luăm pe rând.

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a fost propulsată în politica de la Chișinău de către fostul său șef de partid Vlad Filat. Sandu a fost ministru al Educației în guvernul Filat, totodată, președintele PLDM a încercat să o propună la funcția de premier. Jurnaliștii de investigație au scris că Maia Sandu este un proiect a lui Vlad Filat, care a investit în ea mulți bani.

Consilierul Maiei Sandu, Veaceslav Negruță, a fost ministru al Finanțelor în Guvernul Filat și a făcut parte din echipa PLDM. Negruță a fost condamnat în dosarul “Sandulachi”, după ce, în calitate de ministru, a semnat o cerere prin care colegul său de partid Pantelei Sandulachi a primit de la stat 400 de mii de euro.

Cel de-al treilea liberal-democrat care se află azi în funcție importantă la Președinție este Andrei Spînu. Spînu a fost președinte al organizației de tineret PLDM și viceministru al Tineretului și Sportului. Recent, Maia Sandu, în mod ilegal, l-a numit pe Spînu secretar general al Aparatului Președintelui. Deși legea stipulează clar că angajarea unei persoane în această funcție presupune organizarea unui concurs, Maia Sandu nu a respectat normele legale.