Andrei Năstase s-a plictisit de rolul său secundar pe flancul drept, așa că este puțin probabil să cedeze în fața Maiei Sandu în cursa pentru fotoliul de președinte al țării, consideră politologul Corneliu Ciurea.

În Moldova a demarat procesul de înregistrare a candidaților la funcția de șef de stat. Liderul Partidului Platforma „Demnitate și Adevăr” a depus actele marți, pe 1 septembrie, la Comisia Electorală Centrală pentru a înregistra grupul de inițiativă în susținerea sa. În studioul Sputnik Moldova, Corneliu Ciurea a explicat care este în prezent relația dintre Andrei Năstase și principalul lui concurent pe flancul drept – Maia Sandu.

„Mi se pare că relația lor este aparent normală, dar, de fapt, ascunde o concurență internă serioasă. Și acolo se va vedea deja. De această dată, Năstase nu este înclinat să-i facă concesii lui Sandu, așa cum a făcut în 2016 și este gata să meargă până la capăt. Cel puțin până la primul tur de scrutin, apoi se va vedea. Dar scenariul anului 2016 pe flancul drept, cel mai probabil, nu se va împlini”, a spus Ciurea.

Potrivit politologului, Năstase și partidul său și-au dat seama că anul 2016 a fost o greșeală și nu ar fi trebuit să-i acorde atât de ușor statutul de lider pe flancul drept Maiei Sandu. Mai ales că a părut atunci obligat să cedeze în urma rezultatelor unor sondaje dubioase ale unor companii străine

“Faptul că astăzi Năstase joacă „roluri secundare” este rezultatul acelui pas foarte necugetat – Năstase a decis să dea dovadă de noblețe, dar în politică astfel de gesturi nu sunt appreciate”, a remarcat expertul.

Acum DA va lupta până la capăt, dându-și seama că există riscuri de a pierde din nou în fața lui Maiei Sandu, care are un avantaj din start. Cu toate acestea, ei vor să anihileze decalajul care există astăzi între Sandu și Năstase, a mai spus Corneliu Ciurea.