Circa 26 mil. de lei – pentru 11 locuri de amplasare a gheretelor pe teritoriul Chișinăului.

Acestea sunt rezultatele celei de-a 3-a licitație desfășurată de municipalitate.

Potrivit primarului general Ion Ceban, Primăria urmează să încheie contracte cu agenţii economici, iar aceștia vor achita în rate și vor avea dreptul de comercializare pe un termen de 5 ani.

În cadrul licitației au fost expuse inițial 15 loturi, 2 fiind excluse, iar pentru 2 nu au fost prezentate cereri.

„Sunt locuri de amplasare, precum: str. Armenească, Parcul ,,Valea Morilor”, Parcul Complexul memorial ,, Feciorilor Patriei – Sfânta Amintire”, Parcul ,,Alunelul”, scuarul din str. Bucuriei, etc.

Amintesc că în urma primei licitaţii pentru dreptul de amplasare a gheretelor, după adjudecarea a 11 locuri, din cele 15 expuse la concurs, au fost oferite peste 20 de mil. de lei, iar în cadrul celei de-a doua licitaţii publice, agenţii economici au oferit pentru adjudecarea a 13 locuri – peste 31 mil. lei. Cele mai multe locuri de comerț obținute de agenții economici au ajuns în mediu la valoarea de 2 milioane de lei și mai mult. Cel mai scump loc a fost licitat la preţul de 5,733 milioane lei”, a declarat edilul.

Banii vor fi redirecţionaţi pentru proiectele de infrastructură din capitală, preponderent pentru reparaţia curţilor de blocuri.