Cele aproximativ 200.000 de secţii de votare din Turcia s-au închis duminică la ora locală 17:00 (14:00 GMT) după ce au primit fără incidente semnificative, de la ora 08:00, o mulţime de alegători, chemaţi să-l aleagă pe cel de-al treisprezecelea preşedinte al Republicii şi să reînnoiască parlamentul, relatează AFP.

UPDATE 15 mai, ora 12.14: Alegeri în Turcia: Erdogan aplică rețeta lui Klaus Iohannis: sprijin masiv din ‘cealaltă Turcie’

Numărarea voturilor la alegerile prezidențiale din Turcia a ajuns la 99%! Recep Tayyip Erdogan, candidat din partea Alianței Populare, are 49,4%, în timp ce candidatul opoziției unite (Alianța Națională), Kemal Kılıçdaroğlu, are un procent de 45%. Al treilea candidat Sinan Ogan 5,2.

Erdogan a câștigat și alegerile din diaspora la fel ca și Klaus Iohannis care a câștgat fotuliul de la Cotroceni cu sprijin masiv din partea diasporei

Detalii aici

content-image

UPDATE 15 mai, ora 10.40: Prima reacțe a soției lui Erdogan

În postarea pe contul ei de Twitter, Prima Doamnă a spus: „Ca urmare a deciziei națiunii noastre de a merge astăzi la vot pentru viitorul copiilor noștri, secolul turc a câștigat. Turcia a fost câștigătoare”.

Ca urmare a deciziei națiunii noastre, care a mers la vot pentru viitorul copiilor noștri, Secolul Turciei a fost învingător. Turcia a fost câștigătoarea.

Am devenit unul, uniți, am muncit din greu pentru o Turcie mare și puternică. Vom construi Secolul Turciei umăr la umăr adăugând altele noi la realizările noastre.

Ne exprimăm sincera recunoștință față de națiunea noastră iubită, care și-a pus inima pe cauza noastră pe această cale, spunând încredere, stabilitate și serviciu. Această mândrie și succes sunt ale noastre.

Nu te opri cu pașii potriviți pentru a realiza visele și pentru o țară lider în fiecare domeniu, continuă!

content-image

sursa