O delegație a Primăriei Chișinău, în frunte cu viceprimarul Ilie Ceban, participă în aceste zile la Summitul European al Primarilor împotriva Antisemitismului 2023, care se desfăşoară la Dortmund, Germania.

La reuniune participă oficiali din municipii, diplomaţi, lideri de afaceri, activiști comunitari din peste 20 de țări și 65 de orașe.

”Misiunea acestora este să împărtășească provocările cu care se confruntă în efortul colectiv împotriva problemei antisemitismului și să ofere soluții pragmatice pentru a promova diversitatea culturală în acest moment critic din istoria omenirii, cu prejudecăţile şi extremismul în creştere în Europa şi pe Glob”, a scris primarul general Ion Ceban pe rețelele sociale.

Summitul facilitează schimbul abordărilor inovatoare și cadrelor profesionale pentru cele mai bune practici pentru a construi armonie socială și a promova toleranța și înțelegerea în toate mediile prin activități culturale și sportive.

În cadrul summitului, delegația Primăriei a împărtășit experiența Chișinăului în abordarea subiectului antisemitismului la nivel local și să stabilească relații cu mai multe orașe.

Precizăm, Primăria Chișinău are o colaborarea constructivă cu reprezentanții Comunitatății Evreiești din Republica Moldova, cu care municipalitatea a realizat mai multe proiecte sociale și culturale.