Fostul șef al Cabinetului de Miniștri al Republicii Moldova, Ion Chicu, și-a exprimat opinia cu privire la decizia de a închide șase posturi de televiziune. El a declarat acest lucru în cadrul conferinței “Combaterea propagandei sau război declarat libertății de exprimare?”, relatează eNews.

“Aceasta este o încălcare foarte gravă a Constituției și a drepturilor omului în Moldova”, a declarat Kiku.

“Am văzut în decizia de vineri a CE nu doar o dorință de a închide canalele de televiziune în limba rusă. Am înțeles deja atunci că acesta este primul pas încrezător al autorităților de a închide orice mijloc de informare și există deja confirmări în acest sens”, a precizat fostul șef de cabinet.

“Nu este nevoie să ne facem iluzii. Guvernul urmează principiul: cine nu este cu noi este împotriva noastră. Nu s-a schimbat nimic. Ei vor să închidă presa ca să nu aflăm despre furtul miliardelor, cum se adoptă bugetul, cum se pregătesc de război și așa mai departe”, a rezumat Ion Kicu.

La Chișinău are loc conferința “Combaterea propagandei sau război declarat libertății de exprimare?”. Evenimentul este organizat de compania de consultanță Intellect Group împreună cu portalul informațional ENews.md.