Cel puțin 58 de persoane au murit joi într-un incendiu izbucnit într-o clădire cu mai multe etaje din Johannesburg, cel mai mare oraș din Africa de Sud, au anunțat serviciile de urgență. Printre persoanele decedate se numără și un copil mic, relatează The Guardian, citat de News.ro.

Serviciile de gestionare a situațiilor de urgență au declarat că alte 43 de persoane au fost rănite în incendiul izbucnit joi dimineața devreme.

Clădirea a fost evacuată, iar purtătorul de cuvânt Robert Mulaudzi a declarat că o operațiune de căutare și recuperare este în curs de desfășurare. Este probabil ca numărul morților să crească, a spus el.

Nu este clar deocamdată ce a provocat incendiul.

În interiorul clădirii de cinci etaje se afla „un adăpost improvizat”, a declarat Mulaudzi. „Sunt o mulțime de structuri informale în interiorul clădirii. Există o multe resturi pe care trebuie să le îndepărtăm”, a afirmat oficialul.

Autoritățile au declarat că incendiul a fost în mare parte stins, dar fumul încă se mai strecura din clădirea aflată în centrul orașului Johannesburg.

Imaginile de la televiziune au arătat mașini de pompieri și ambulanțe în fața unei clădiri cu ferestre arse, care a fost izolată de poliție.