Primăria Chișinău intensifică măsurile de gestionare a maidanezilor. Primarul general, Ion Ceban, a prezentat datele privind activitatea Întreprinderii municipale Supravegherea și protecția animalelor pentru anul 2023.

„Întreprinderea municipală Supravegherea și protecția animalelor a examinat 340 de petiții de la cetățeni și de la diferite instituții. Au fost emise 517 ordine de intervenție de capturare a câinilor maidanezi din diferite locații. Echipele de capturare au intervenit pe 489 de adrese din municipiul Chișinău. În total, au fost capturați 1330 de maidanezi dintre care, în urma campaniei de informare au fost adoptați 48 de câini. 166 de maidanezi au fost plasați pe teritoriul Necropolei, deoarece, conform regulamentului, maidanezii preluați din preajma instituțiilor de învățământ, terenurilor de joacă, parcurilor, nu pot fi reântorși în habitatul lor. În rest, toți câinii capturați de pe teritoriul municipiului sunt întreținuți până la 14 zile la Necropolă, după care sunt eliberați în habitatul lor”, a declarat edilul Capitalei.

Pentru anul curent, obiectivul întreprinderii este de a captura și steriliza aproximativ 1000 de câini maidanezi, menționează primarul general.
„În 2024 întreprinderea are setat obiectivul de a captura și steriliza în jur de 1000 de câini. Totodată urmează a fi lansat un concurs de selectare a serviciilor de capturare a maidanezilor agresivi și demarată o campanie de informare despre adopția animalelor fără stăpân, cu implicarea voluntarilor în procesul de capturare” a conchis primarul general.