Primarul general Ion Ceban face claritate cu privire la numărul de gherete din capitală și care urmează să fie evacuate și când. Potrivit acestuia, până acum au fost evacuate 591, iar cele instalate recent, pentru perioada estivală, vor fi scoase în octombrie. 

„Cât privește amplasarea gheretelor pe perioada estivală este altă istorie. În acest an am permis acest lucru pentru a se vinde, băuturi răcoritoare, înghețată și cafea în parcuri la fel ca și în anii precedenți”, spune Ceban. 

Edilul a punctat că acestea au fost instalate doar pe perioada estivală. „În data de 30 octombrie, agenții economici sunt obligați să evacueze singuri aceste gherete, de nu preturile le vor evacua.  

Decizia de a permite a fost luată în comun cu viceprimarii de ramură, pretorii și toți specialiștii. Ne-am condus după situația creată și de COVID-19, pentru a ajuta agenții economici, dar și din situația de necesitate dar și dorința cetățenilor de a putea procura aceste produse în perioada estivală în parcurile capitalei”, afirmă primarul.

Ion Ceban a ținut să facă claritate și cu privire la retragerea inițială a dispoziției. „Eu am decis să retrag această decizie, când din partea unor agenți economici a existat abuz, dar după ce am ajuns la un consens că agenții economici respectă regulile și schema de amplasare propusă de municipalitate am permis. 

Așadar, într-un sector sau altul nu s-a făcut abuz, nu s-au dat locuri haotic, așa cum spun alții”, a punctat acesta. 

În baza dispoziției, de către preturile de sector au fost eliberate 94 scheme de amplasare a gheretilor in perioada estivală din numărul maxim 134 locuri stabilite în tot orașul. Așa cum a existat și în anii precedenți.

Precizăm că la moment în capitală sunt 1663 de unități comerciale ambulant, dintre care 331 sunt tonete și gherete.