Este un „paltonaș” de incompetență foarte mare la Guvern”, cel puțin asta spune primarul general Ion Ceban despre activitatea executivului. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la N4.

Auzim la TV – 588 de milioane de la FMI, anul trecut credit. 600 de milioane de la UE – Credit. Acum în Germania – 690 de milioane Credit. 100 de milioane din partea României, 20 de milioane din partea Poloniei – credit. În total, 2 miliarde de euro – credit. Haideți să vedem și noi pe ce se cheltuie acești bani. Este absolut normal ca toată lumea să știe.

Cei de la PAS au rezolvat toate probleme din țară și acum se apucă de municipiu. Au început campania electorală. Am zis, nu ne ajutați tare. Dați-ne ceea ce trebuia să ne dați, 460 de milioane din cauza scumpirilor. Am văzut inscripția pe cort: Vremuri bune sunt în toată țara, intrați la noi în cort. Fiecare resimte aceste vremuri bune: prețuri mari la combustibili, prețuri mari la gaz, cea mai mare rată a inflației. Cu certitudine toată lumea este vinovată, numai nu Guvernarea. Este lipsă totală de transparență. Este un „paltonaș” de incompetență foarte mare. Oamenii nu asta așteaptă. Oamenii așteaptă rezultate. Eu voi da rezultate. Suportul Guvernării nu a existat vreodată. Ne descurcăm cum putem, dar ne delapidează pe diferite filiere”, a declarat edilul.

Primarul s-a referit și la criza refugiaților, acuzând Guvernul că nu a oferit ceva.

„Până săptămâna trecută, nicio pâlnie, nicio plapumă, nicio saltea, niciun bănuț nu avem oferiți de la Guvern. Absorbția acestor bani nu au avut loc, pentru că au fost proceduri complicate, centre acreditate. Am avut probleme și pe proceduri simplificate, atunci când veneau donațiile din străinătate anume pentru Primăria Chișinău. Mulțumesc partenerilor locali, externi și oamenilor simpli. Orice solicitare ce a făcut-o Guvernul în acest sens, toate au avut răspuns pozitiv din partea noastră”, a declarat Ceban.