Lucrări de reparație și întreținere a infrastructurii rutiere din mun. Chişinău, au fost executate și pe parcursul săptămânii trecute. Potrivit primarului general Ion Ceban s-a intervenit în toate sectoarele orașului dar și în suburbii cu mai multe lucrări de întreținere a drumurilor publice.

„Astfel, au continuat acțiunile de lichidare a situațiilor de avariere cu beton asfaltic rece pe străzile și în curțile Capitalei, o atenție sporită lucrărilor de salubrizare manuală și mecanizată a străzilor de nămol, gunoaie și praf.

În același timp, au fost inițiate lucrări schimbare a bordurilor la rondul din intersecția străzilor Calea Basarabiei și Petricani, dar și la rondul Visterniceni. Ulterior, urmează lucrări de reparație curentă a părții carosabile dintre cele două ronduri, prin frezarea și asfaltarea celor mai avariate porțiuni de drum.

Totodată, au început acțiunile de înlocuirea bordurilor pe bd. Mircea cel Bătrân, partea dreaptă a aleii pietonale, începând de la rondul din str. Alecu Russo, până la str. Petru Zadnipru. Tot pe acest segment va fi reparat carosabilul și ridicate la cota drumului fântânile și grilajele de captare a apelor pluviale. La fel, va fi reparat parapetul de siguranță.

Pe bd. Dacia, în spațiul verde, se execută lucrări de ridicare la cotă a fântânilor de canalizare pluvială. Tot pe această stradă continuă lucrările de amenajare a acostamentului”, a declarat Ceban.

În sectorul Râșcani, au fost reluate lucrările de reabilitare a carosabilului și trotuarelor pe străzile Nicolae Dimo, Dumitru Rîșcanu și Braniștii.

„Săptămâna trecută s-a lucrat și la reparația și curățarea sistemului pluvial, fiind supuse intervențiilor 104 de elemente ale canalizării pluviale.

Pentru asigurarea condițiilor de securitate în trafic, au fost supuse lucrărilor de mentenanță 90 indicatoare rutiere, iar alte 53 unități au fost noi montate pe mai multe străzi din capitală”, a declarat edilul.

Lucrările de reparație și întreținere vor continua și în săptămâna curentă.