Arestarea lui Alexandru Botnari, este un show ordinar cu mascații de la Fulger, organizat de cei din PAS. Cel puțin asta spune primarul general Ion Ceban, în calitatea sa de vicepreședinte al CALM. „În ultima perioadă așa zisa „lupta cu corupția” are loc exact când în Republica Moldova au loc scumpiri, cum astăzi scumpirea la energia electrică. Astfel, se dorește distragerea atenției oamenilor de la subiectele importante precum creșterea prețului la lumină sau tentativa președinției de a limita dreptul oamenilor la întruniri la care s-au pronunțat și experții.

Dacă cineva se face vinovat – să fie pedepsit dar conform legii. Lăsați instituțiile să își facă lucrul, fără comenzi și fără SHOW-uri menite să intimideze și în același timp să încalce drepturile omului în ce privește prezumția nevinovăției.

Aceste show-uri se dau cu lux de amănunte în presa controlată de guvernare. Calific aceste acțiuni ca fiind orientate să intimideze reprezentanții Autorităților Publice Locale cu tot felul de controale de la ANI, CNA, PCCOCS, INI și alte instituții controlate de guvernare”, a declarat Ceban.

În calitate sa de vicepreședinte al CALM, Ion Ceban va adresa un mesaj către Congresul Autorităților Locale și Regionale al Consiliului Europei în care îmi voi exprima aceste îngrijorări.

Astfel de acțiuni sunt vicioase și au ca scop intimidarea reprezentanților Administrațiilor Publice Locale, iar într-un final aceste dosare nu se încheie cu nimic, doar cu denigrarea oamenilor.