Un raport recent al serviciilor de informații realizat de ImageSat International (ISI), bazat pe imagini din satelit, a dezvăluit detalii despre un atac în Siria atribuit Israelului la începutul lunii martie, scrie The Jerusalem Post.

Un raport de informații întocmit de compania de soluții de satelit și de informații ImageSat International (ISI) a reușit să stabilească, pe baza imaginilor din satelit, că un atac din Siria din 12 martie a inclus atacuri asupra intrărilor în tunelurile subterane. Potrivit estimărilor serviciilor de informații, aceste tuneluri conțineau mijloace pentru producerea de rachete sol-sol.

Raportul serviciilor de informații precizează, de asemenea, că aceeași locație a fost deja atacată de mai multe ori în trecut.

Atacurile milițiilor sunt puse pe seama Israelului

Într-un atac atribuit Israelului, doi membri ai milițiilor pro-iraniene au fost uciși și trei soldați din armata siriană au fost răniți, după cum a relatat presa siriană. Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului a relatat că atacul a vizat un depozit de arme aparținând milițiilor pro-iraniene din zona Tartus.

content-image

Comentatorul militar de la Maariv, Tal Lev Ram, a elaborat pe 103FM, spunând: “Ora este relativ neobișnuită, era lumină, se pot vedea efectiv semnele atacului”.

El a continuat: “Aceasta este o zonă în care sunt concentrate mai multe centre de cercetare, o zonă care este relativ aproape de  valea Bekaa libaneză. Ar putea exista un aspect de identificare imediată sau de dorință Pentru mesaj, că vrei ca ei să vadă atacul, este fotografiat în mod diferit, și poate fi un aspect operațional adecvat. Arată că povestea Siriei este încă în vizor în ceea ce privește Forțele Aeriene.”

sursa