Liderul PACE, Gheorghe Cavcaliuc, îi dă 72 de ore lui Renato Usatîi să recunoască, că pe listele blocului electoral „Renato Usatîi” ar fi prezente trei persoane condamnate sau implicate în escrocherii. Ultimatumul a fost înaintat aseară în cadrul dezbaterilor electorale organizate de postul de televiziune Moldova1.

„Pe listele de partid, în functia de candidat la parlamentare aveți 3 persoane cercetate și condamnate, majoritatea din ele pentru escrocherie. Vă dau 72 de ore, dacă nu spuneți cine sunt aceste persoane, eu o voi face. Voi sunteti o gașcă de bandiți.”

Potrivit lui Cavcaliuc, Renato Usatîi, a trimis la dezbaterile electorale de la postul de televiziune Moldova1, cel puțin 3 persoane cu antecedente penale sau implicate în diferite ilegalități.

„Cum vă propuneți dumneavoastră să vorbiți despre lupta cu corupția, criminali, criminalitatea, dacă în spatele dumneavoastră (în studioul tv) văd 3 persoane care au mari probleme cu legea? 1. A fost judecat pentru furt de găini. 2. A fost prins cu consum de substanțe interzise la volan. 3. A fost cercetat pentru tentativă de viol. Cum cu așa persoane puteți să-mi vorbiți mie despre criminalitate și corupție”, a întrebat-o Cavcaliuc pe Grițco.

Remintim că Gheorghe Cavcaliuc a prezentat dosarul nr.25, în care sunt prezentate scheme de delapidare a bugetului public și probe despre crimele făcute de Usatîi, împreună cu gruparea lui de aleși locali, dar și alții din PAS. Potrivit lui Cavcaliuc, aceștia ar trebui să înfunde pușcăria pentru 150 de ani.

Recent, liderul PACE a demascat rețeaua de filaj și spionaj pe care a construit-o Usatîi, din care fac parte foști angajați ai SIS, ai MAI și ai diferitor structuri de pază și securitate. Potrivit lui, toate aceste materiale Usatîi le folosește la șantajarea acestor persoane sau pentru a aduna materiale compromițătoare pe care să le utilizeze în viitor.