Eliminarea corupției din școli este unul dintre cel mai mare obiectiv a primarului general Ion Ceban. Acesta spune că a găsit foarte multe probleme în unor inspecții la instituțiile de învățământ. Despre aceasta a vorbit edilul în cadrul ședinței de astăzi a Primăriei Chișinău.

„Cum am anunțat vom merge colegii, dar și eu personal pentru a mă asigura personal că lucrările sunt efectuate conform normelor, criteriilor și termenii stabiliți, și în general dacă se petrec lucrări, dar nu așa ca la unele instituții, doar pe foaie. Nimeni nu are dreptul să fure din banul public. Nu dă Doamne. Reparații pe hârtie la instituțiile de învățământ, nu voi admite. În cazul Liceului „Petru Zadnipru” din sectorul Ciocana al capitalei”, spune Ceban.

Referindu-se la acest caz, primarul a punctat că le-a dat responsabililor 10 zile ca să refacă lucrările.

Ion Ceban a mai adăugat că are trei obiective de bază pe care se va axa în dezvoltarea instituțiilor educaționale din capitală, pe lângă alocațiile financiare.

Astfel, primarul vrea crearea condițiilor bune în instituțiile existente, iar reparațiile să fie făcute, dar nu doar pe foaie.  De asemenea, un obiectiv este alimentația copiilor în școli. „În acest sens ne propunem că copii să poată beneficia de prânzuri calitative, dar nu unii agenți economici să facă bani pe seama asta, iar un măr să coste 3 lei”, a declarat edilul.

Iar al treilea obiectiv este eliminarea corupției și „cerșitul” din partea directorilor de instituții.

Edilul a mai adăugat că Primăria municipiului Chișinău și Centrul Național Anticorupție, vor colabora pentru combaterea fenomenului de colectare ilegală a fondurilor în instituțiile de învățământ din capitală.