Candidatura lui Grigore Cobzac la funcţia de deputat, în circumscripţia Hânceşti, continuă să încingă spiritele în relaţiile dintre PAS şi PPDA. Vicepreşedintele Platformei DA, Alexandru Slusari, regretă faptul că Grigore Cobzac nu este susţinut de formaţiunea Maiei Sandu, dar şi de alte formaţiuni de dreapta, chiar dacă a făcut parte din „opoziţia veritabilă” faţă de Plahotniuc.

„Grigore Cobzac a fost în grupul celor cinci deputați din opoziția veritabilă față de regimul Plahotniuc (…) Dl. Cobzac merită plenar mandat de deputat de la circumscripția nr. 38.”, a scris Alexandru Slusari, într-o postare pe Facebook.

Totodată, Alexandru Slusari a mai declarat, pentru IPN, că formaţiunea sa a purtat, pe parcursul săptămânii curente, mai multe discuții cu alte partide referitor la propunerea de a înainta un candidat unic, apartinic, la alegerile prezidențiale din acest an, însă partenerii de pe dreapta preferă să vorbească mai mult despre aşa-zisul pact de neagresiune

„Aceasta abordare diferă de ideea noastră despre un candidat comun. Când se propune un pact de neagresiune, înseamnă că fiecare partid se gândește la propriu candidat”, a declarat Alexandru Slusari.