Candidatul PLDM la alegerile prezidențiale, Tudor Deliu, nu are nimic împotriva amânării scrutinului în condițiile riscurilor de infectare cu coronavirusul de tip nou. Declarații în acest sens au fost făcute în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la N4. Deliu a amintit, în context, situația care a avut loc în luna martie la Hîncești, când au avut loc alegeri pe circumscripție.

„Nu sunt împotrivă să fie amânate prezidențialele. Pe primul loc trebuie să fie sănătatea. Trebuie să reieșim din situația reală. Să ne amintim ce a fost la Hîncești, când câteva sate au intrat în carantină după alegeri”, a spus Deliu.

Candidatul susține că Comisia Electorală Centrală ar fi trebuie să aducă o clarificare cu privire la cetățenii care, în prezent, se află în autoizolare:

Ce facem atunci când un cetățean ajunge pe pragul secției de votare și se dovedește că are febra 38. Ce facem cu acest cetățean? Cum vor vota acești oameni sau cei care se află în spitale?”.

AGORA precizează că alegerile prezidențiale sunt preconizate pentru 1 noiembrie curent. De pe data de 2 octombrie candidații pentru șefia țării vor intra în campanie electorală.

Pe de altă parte, însă, pe 28 septembrie, Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a anunțat că în mai mult de jumătate dintre raioanele din Moldova va fi instituită stare de urgență în sănătatea publică. Printre aceste localități se numără și cele mai mare orașe din țară.

Dacă tot ai ajuns aici…

… vrem să-ți cerem o favoare. Sute de mii de oamenii intră pe AGORA, lună de lună, pentru informație de calitate. Noi credem că toți oamenii merită acces la informație corectă, verificată și explicată. Tocmai din această cauză vrem să păstrăm știrile și articolele pe care le facem accesibile pentru toată lumea.

La acest site de știri independent, arătăm zilnic acțiunile celor de la putere și tot ce se întâmplă în țară. Nu avem în spate oligarhi, jurnalismul pe care îl facem este liber de orice părtinire politică. Cu ajutorul tău vom continua să scoatem adevărul la suprafață și vom continua să dezvoltăm proiecte media noi care să inspire.

Suntem determinați să asigurăm un jurnalism care să ne ajute pe fiecare dintre noi să înțeleagă mai bine tot ce se întâmplă în jurul nostru și să ne unească atât pe timpuri de criză sau pandemie, cât și în afara ei. Munca noastră nu ar fi posibilă fără cititorii noștri, care ne susțin și ne încurajează.