Primul tronson reabilitat din strada Albișoara, în perimetrul bd. Iurii Gagarin – str. Ismail, va fi redeschis odată cu aplicarea marcajului rutier temporar și finalizarea lucrărilor de amenajare a zonei verzi conform proiectului aprobat. Despre aceasta a anunțat primarul general Ion Ceban.

Potrivit acestuia, din cauza lipsei marcajului rutier, precum și a carosabilul nou renovat, șoferii comit încălcări ale regulamentului circulației rutiere, în special a regimului de viteză, cu toate că circulația nu este permisă, doar celor care locuiesc în zonă.

„În acest sens, pe parcursul ultimelor zile, de către reprezentanții Inspectoratului Național de Patrulare au fost întocmite mai multe procese verbale de contravenție.

Totodată, pe acest segment de drum, ,,Î.M. Regia Exdrupo” şi Î.M. „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi”, continuă lucrările de reabilitare a infrastructurii străzii, iar o eventuală deschidere a circulației rutiere ar încetini activitatea muncitorilor pe șantier”, a punctat edilul.

Proiectul de reabilitare a străzii Albișoara prevede asfaltarea părții carosabile, amenajarea trotuarelor și modernizarea iluminatului public stradal, a rețelei de apeduct și termoficare, precum și schimbarea a două tronsoane de canalizare. De asemenea, va fi curățată rețeaua de canalizare a apelor pluviale.

Ceban consideră că este corect să efectueze calitativ lucrările de reabilitare a străzii şi să nu să se grăbească, pentru a nu admite greşeli.