Cadrele didactice din grădinițe îi vor putea înlocui pe conducătorii instituțiilor, fără a fi scutiți de obligațiunile funcției de bază. Un proiect care prevede acest lucru a fost examinat, astăzi, la ședința Comisiei cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media. Potrivit autorilor, modificările legislative sunt necesare, în condițiile în care în multe grădinițe din țară se atestă o lipsă de cadre.

Potrivit documentului, conducătorii instituțiilor de educație timpurie, în perioada în care vor absenta de la muncă, vor putea să stabilească un volum de muncă suplimentar pentru cadrele didactice care îi vor înlocui. Pentru asta, va fi emis un ordin în care va fi indicată funcția, volumul de lucru și perioada în care este valabil actul. De asemenea, cadrele didactice vizate vor beneficia de un supliment salarial pentru cumularea atribuțiilor, care nu va depăși 100% din salariul de bază corespunzător treptei I de salarizare a conducătorului temporar absent. Cheltuielile financiare necesare vor fi acoperite în limita economiei de mijloace din fondul de salarizare al instituției.

Inițiativa legislativă prin care se propune modificarea Legii cu privire la sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar urmează să fie examină în plenul Parlamentului, după ce va fi examinată în comisia de profil.