Procuratura municipiului Chişinău informează despre finalizarea şi expedierea în judecată a dosarului de învinuire a unui bărbat, care în martie curent, a spart uşa Guvernului cu un buzdugan.

Incidentul a avut loc pe 2 martie 2020, în Piaţa Marii Adunări Naţionale, în timpul unui protest al veteranilor războiului de pe Nistru.

În timp ce protestatarii înaintau spre uşa Guvernului, provocatorul a ieşit înaintea tuturor şi a deteriorat cu un buzdugan, una dintre uşile de sticlă ale sediului Guvernului.

În acţiunile acestuia procurorii au reţinut comiterea infracţiunii de ”huliganism”, pentru care legislaţia prevede amendă de cel mult 52 500 lei sau de la 180 la 240 de ore de muncă neremunerată în folosul comunităţii, sau închisoare de până la 3 ani.

În cursul urmăririi penale, acesta a achitat, în mod benevol, prejudiciului cauzat statului prin infracţiune (2444 lei).

De notat că, inculpatul nu a luptat în conflictul armat de pe Nistru, veteranii războiului refuzând să-şi asume răspunderea pentru acţiunile acestuia, rugând să nu fie asimilaţi cu gestul său.