Opozantul rus Aleksei Navalnîi, aflat în închisoare de doi ani, este bolnav şi a rămas fără griji, a declarat marţi avocatul său Vadim Kobzev, denunţând o situaţie „foarte ciudată”.

„În timpul nopţii de vineri spre sâmbătă, o ambulanţă a fost chemată la celulă din cauza unei boli a stomacului care s-a agravat”, a scris Kobzev pe Twitter, adăugând că Navalnîi, în vârstă de 46 de ani, suferă de „o boală necunoscută, pe care nimeni nu o tratează”.

„Conform dosarului său medical, în ultimele 15 zile a slăbit 8 kg”, a adăugat acesta, adăugând că pachetele care conţin medicamente şi pe care mama opozantului le trimitea fiului său „îi sunt înapoiate” acesteia.Conform, avocatului, clientul său are „crize” şi a spus „că nu exclude” o tentativă a autorităţilor de a lăsa sănătatea opozantului politic „să se deterioreze, nu brusc, ci treptat”.”Vom cere examinări toxicologice şi radiologice”, a adăugat el.

La începutul anului, Aleksei Navalnîi a susţinut că suferă de simptome asemănătoare gripei şi că este lipsit de un acces satisfăcător la îngrijire. Susţinătorii săi au denunţat o încercare a Kremlinului de a-l „ucide” încet, scrie Agerpres.

Aleksei Navalnîi, opozantul rus care îl irită pe preşedintele Vladimir Putin prin criticile sale şi care s-a opus ofensivei militare din Ucraina, a fost arestat în Rusia în ianuarie 2021, la întoarcerea în ţară, după ce a suferit o otrăvire gravă pe care o atribuie Kremlinului. În luna martie a aceluiaşi an, Navalnîi a fost condamnat la nouă ani de închisoare în regim dur pentru acuzaţii de fraudă pe care le consideră fictive.

sursa