Președintele țării, Igor Dodon, aflat într-o vizită de lucru la Dondușeni, a avut întrevederi cu fermierii locali. Șeful statului i-a asigurat că autoritățile țării depun toate eforturile pentru a susține sectorul agricol autohton.

„Gospodăria țărănească „Agro-Panfil” activează deja de 20 de ani, cultivă grâu, sfeclă de zahăr, floarea soarelui, porumb și alte culturi pe o suprafață totală de 800 de hectare. Aici lucrează permanent 20-25 de lucrători, iar în sezonul de recoltare, numărul acestora crește semnificativ.

Două societăți cu răspundere limitată – „ROM-CRIS” și „Avicola-Teovera” – sunt administrate de o singură persoană – Tudor Sîrbu. Aceste întreprinderi, în care lucrează aproximativ 160 de angajați, formează un singur lanț de producție: creșterea găinilor ouătoare (200 mii) și a puilor broiler (140 mii), producerea și realizarea ouălor și a cărnii de găină.

Întreprinderile dispun de propria bază furajeră, cultivă cereale și culturi tehnice pe o suprafață totală de peste 1000 de hectare, dețin utilajul necesar pentru producerea biogazului.

Am apreciat înalt activitatea acestor gospodării agricole care sunt, de asemenea, printre cei mai mari contribuabili din raionul Dondușeni”, a scris președintele pe Facebook.