Asociația Agențiilor de Publicitate din Moldova a depus o plângere la Procuratura Anticorupție și la CNA, prin care au solicitat tragerea la răspundere penală a primarului general Ion Ceban, a viceprimarilor, dar și a funcționarilor din cadrul primăriei.

Potrivit lui Ceban, Asociația Agențiilor Publicitare invocă că primăria încalcă legile și nu le permit să-și desfășoare activitatea economică pe teritoriul orașului, se arată în plângerea depusă în data de 5 februarie.

„Pe scurt, nu-i lăsăm să mai murdărească orașul și să împânzească capitala cu tot felul de panouri publicitare, care au fost oriunde amplasate în Chișinău. Până acum au găsit diverse pârghii ilegale pentru a activa ani la rând contrar tuturor prevederilor. Ceea ce face azi Primăria, este să facem ordine și curat în acest sens. Am zis, până la nu se aprobă noul Regulament cu privire la publicitate, nu vor fi prelungite autorizațiile de amplasare pentru panourile publicitare. Plus la toate, în acest an ne propunem reabilitarea mai multor străzi și trotuare, din acest motiv ca și în cazul străzii Albișoara, Pușkin-Bodoni, Moscova, Kiev, G. Vieru, Calea Ieșilor, Mircea cel Bătrîn unde au fost demontate, deoarece încurcă la reparații. Așa va fi și în cazul proiectelor noi”, a punctat acesta.

 Edilul se dă întrebarea cât este de corect ca în sensurile giratorii să fie panouri? „Cât este de corect ca într-o intersecție să fie în jur de 25 de panouri mari? Nici regulamentul vechi nu prevede acest lucru. După noul regulament, ne propunem să avem o viziune clară, iar locurile destinate pentru publicitatea stradală să fie scoase la licitație. Iată asta trebuie să cunoască lumea, dar nu istoria, celor câtorva companii, care au făcut business pe seama distrugerii și înădușirii orașului cu tot felul de panouri publicitare în trei etaje. În ultima perioadă, atacurile și intimidările au luat amploare, inclusiv, șantajul cu instanțele de judecată și CNA. Care este scopul? Pentru a-mi schimba abordarea și atitudinea în dezastrul cu privire la construcții, gherete, publicitate, relații funciare, sute de scheme, prin care a fost prejudiciat bugetul municipal și urâțit orașul.

 Părerea mea rămâne neschimbată, iar în acțiunile luate mă conduc de dorințele cetățenilor care au răbdat fără de legile care au avut loc de mulți ani în Chișinău!”, a precizat acesta. Amintim că Regulamentul cu privire la publicitatea stradală urmează să fie aprobat în CMC.